KÉK – KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ Alapítványt 2006-ban fiatal építészek, építészettörténészek, képzőművészek, újságírók, szociológusok és civilek hozták létre azzal a céllal, hogy a tág nyilvánosság felé közvetítse az építészet, városfejlesztés és környezetalakítás kortárs kérdéseit és válaszait. A KÉK küldetése, hogy eseményein, kampányain és kutatásain keresztül a városi folyamatokat, az épített környezet lehetőségeit és korlátait ismerő, aktív állampolgárokat, tervezőket és szakértőket képezzen, akik magas szinten képesek megfogalmazni és megvédeni az általuk képviselt értékeknek és feladatoknak megfelelő térbeli politikák és tervezési eszközök körét. Szakmai szerepvállalásában a KÉK elkötelezett egy olyan építészeti-urbanisztikai szemlélet meghonosítása mellett, amely az építészeti és városépítészeti feladatokat azok társadalmi, kulturális és gazdasági kontextusában, hatásaiban és kihívásaiban határozza meg.

A KÉK kezdeményezései között szerepelnek kiállítások, konferenciák, vitafórumok, workshopok, építészeti túrák és fesztiválok. A szervezet részt vesz nemzetközi építészeti adatbázisok magyar anyagainak elkészítésében, valamint a hazai szakmai továbbképzésben is.

A KÉK 2009 és 2014 között nem rendelkezett állandó helyszínnel, így a programjait ideiglenesen külső színtereken valósította meg. 2015 novemberétől a Bartók Béla út 10-12. szám alatt működik.

BŐVEBBEN
+36 30 522 5994