Bepillantást nyerünk egy co-living (=közösségi lakhatás) startup működésébe, amely a lakók egész életének üzleti tevékenységként való értelmezését szorgalmazza. Mi történik, ha a céges storytelling a legbelső személyes identitás része lesz, a közösség pedig árucikké válik? A film a technológiai innováció narratíváját, társadalmi és politikai vonatkozásait tárja fel, 30-as éveikben járó startup-vállalkozók egy csoportjának mindennapjain keresztül. Cégeik a vállalkozói életformát napjaink és a jövő társadalmának fő üzleti modelljeként próbálják megszilárdítani. A film a vállalkozói én elképzeléseivel, a látszólag összeegyeztethetetlen politikai álláspontok melletti közös tudástermeléssel, és a merőben eltérő világnézetű emberek kritikai elemzésének lehetőségeivel kapcsolatos kérdéseket jár körbe.

Budapest150:
Hogyan kerülhető el a közösségek és szociális kapcsolatok áruba bocsátása?


A RENDEZŐKRŐL

Marta Dauliūtė
az MDEMC nevű produkciós cég társalapítója és tulajdonosa Elisabeth Marjanovic Cronvall filmrendezővel és producerrel közösen. A Nocitizen nomád filmprojekt, valamint a 24 hours Crisis (2014) és a Visa (2013) filmfesztiválok társszervezője. 2012 és 2014 között a svéd Függetlenfilmes Egyesület elnöke. Filmes dramaturgként és szervezőként dolgozik, és filmes rendezést és színészetet oktat a svéd Királyi Művészeti Akadémián, a Valand Akadémián és a malmö-i színiakadémián.

Viktorija Šiaulytė független kurátor és producer a kortárs képzőművészet, építészet és film területein. 2013 óta a litván Jutempus Interdiszciplináris Művészeti Program által szervezett Zooetics projekt kutatója és koordinátora. Marta Dauliūtė-vel és Elisabeth Marjanovic Cronvall-lal alapították a Last Project elnevezésű platformot, amely a közönség bevonásának új módjait hosszútávú kollaboratív produkciókon keresztül vizsgálja.