Betonteknőkbe terelt patakok, logisztikai rendszerek, raktárbázisok, felvonulási területek, magasfeszültségű vezetékek, elavult hőközpontok, elhagyott gyárak és az egykori ipari termelés melléktermékeinek halmai teszik ki Budapest területének nagy részét. A The Belt / Az Övezet egy slow film, amiben a Kőbányai úton hagyjuk el a város ismert látványát, megnézzük az új stadionokat, a Ferencvárosi rendező pályaudvart, az egykori Közvágóhíd helyén történő gigantikus ingatlanfejlesztést. Forgózsámolyok, vasúti felüljárók és vezetékek sűrű szövete az, amin keresztül utazunk. A film lehetőséget ad ahhoz, hogy egy lassú, sodródó utazás során meditálhassunk saját magunk, a város és a természeti környezet viszonyrendszerén.

A film némafilm, amihez mint a némafilmek korában a vászon alatt ülő zenész, Pápai Gergő és Füge Szabolcs fog játszani. Ők ezúttal a drone ambient, a bleeptechno, a noise és a posztrock határterületén keresik a filmhez illő hangzásokat.

 


A RENDEZŐRŐL

Pápai Gergő a Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális Antropológia szakán tanult dokumentumfilm készítést. Munkájával elsősorban emberi jogi és környezeti problémákra fókuszál. A The Belt egy lassan három éve készülő filmes és zenei projekt része, melyben különböző kísérletező formátumokban az épített környezet és a természet találkozásait elemzi.