London CLT

AT, 2020, 9’
Angol nyelven
R: Yilmaz Vurucu

A London CLT a város első közösségi földalapja, amely a St Clements volt pszichiátriai klinika épületében jött létre. A CLT megfizethető lakhatásokat kínál, lehetővé téve a lakosok számára, akik hosszú távon anyagi okokból kiszorulnának a városrészből, hogy helyben maradjanak, ezzel ellensúlyozva a kényszerű költözés és a megfizethetetlen lakásárak tendenciáját.


Sargfabrik

AT, 2020, 9’
Angol nyelven
R: Yilmaz Vurucu

A Sargfabrik egy egykori koporsógyár átalakításával vált az egyik legfontosabb adaptív projektté, amelynek során innovatív lakhatási céllal adtak új funkciót a néhai épületegyüttesnek. Egy kombinált társasházi és szociális lakhatási projekt, ami a bécsi lakosok határozott kampánya nyomán az önkormányzat támogatásával valósult meg.


A RENDEZŐRŐL

Yilmaz Vurucu (1975, London, Kanada) bécsi székhelyű rendező. A philadelphiai Temple Egyetemen tanult; profi rendezői pályafutását kanadai televíziónál kezdte, miközben zenés klipeket is forgatott. Egy török televíziós csatorna meghívására Isztambulba költözött, ahol főként brand- és arculatépítés volt a feladata. Mióta Bécsben él, rövifilmekkel és dokumentumfilmekkel foglalkozik, amikben visszaköszön sokgyökerű identitása és a mindig új társadalmi helyzethez való alkalmazkodás nehézsége. Önköltségen gyártott projektjei révén több szerepben otthonosan mozog: jól érzi magát íróként, operatőrként, szerkesztőként és rendezőként is.

A filmnapokon korábban bemutatott másik filmje Az én tengerem.